Nieuws

Geen categorie

Gezocht coördinator zorgprogramma’s

Word jij onze nieuwe collega? Heb jij verbindingskracht om projecten te laten slagen? Ben jij een kwaliteitsverbeteraar en wil je graag werken binnen de dynamische omgeving van de huisartsenzorg? Dan zijn we op zoek naar jou! Wij zijn op zoek naar een coördinator zorgprogramma’s voor 24-32 uur per week. Heb je interesse? Lees dan hier  verder.
Lees verder

Geen categorie

Alleen samen krijgen we corona onder controle

Voor niet iedereen is het begrijpelijk wat het coronavirus veroorzaakt en op welke wijze we samen het coronovirus onder controle kunnen krijgen. Via Steffie worden de gevolgen van corona op een makkelijke manier uitgelegd. Klik hier voor de uitleg: Corona Steffie.
Lees verder

Geen categorie

Groeiend te kort aan mondkapjes, ook in uw regio!

23 maart 2020 – In de regio Hoeksche Waard, Goeree- Overflakkee en Voorne- Putten is er een groeiend tekort aan mondkapjes en andere beschermingsmiddelen voor  huisartsen. Een oproep aan u als ondernemer en burger; heeft u nog mondkapjes? Breng ze naar uw huisarts, zij hebben de beschermingsmiddelen hard nodig. In de meeste gevallen  zijn er nog beschermingsmiddelen voor de huisartsen, maar bij toename van  het aantal besmettingen van het coronavirus, zullen tekorten  ontstaan. Het gaat om mondkapjes met de code...
Lees verder

Geen categorie

Inwonersinitiatieven coronacrisis

Heeft u hulp nodig tijdens de coronacrisis? Boodschappen, een praatje of iets anders? Dan zijn er mensen in uw buurt die u willen helpen. Kijk op de site van Welzijn HW voor een overzicht van mensen die iets voor u kunnen doen. https://www.welzijnhoekschewaard.nl/coronacrisis Mocht u zelf hulp willen bieden of een inwonersinitiatief aan het opzetten zijn in de strijd tegen corona? Bel dan met 088-7308900. Welzijn HW ondersteunt u hierbij graag.
Lees verder

Geen categorie

Let op: aangepaste richtlijnen huisartspraktijken

Vanwege de ontwikkelingen rondom het coronavirus (COVID-19) gelden er aanpaste richtlijnen en werkwijze voor de huisartsenpraktijken. Hierbij kunt u denken aan wijzigingen rondom niet-noodzakelijke zorg en openingstijden. Ga naar de website van uw huisartsenpraktijk voor de specifieke geldende werkwijze en richtlijnen.  
Lees verder

Geen categorie

Het coronavirus (COVID-19)

Het coronavirus heeft inmiddels ook Nederland bereikt en zijn er aantal belangrijke richtlijnen om in acht te nemen. Wanneer neem je contact op met je huisarts?  De belangrijkste regel: als u een vermoeden heeft dat u het coronavirus bij u draagt neem dan alleen telefonisch contact op met je huisarts of HAP. Heb je koorts (meer dan 38⁰ Celcius) en luchtwegklachten (zoals hoesten of kortademigheid) en ben je de afgelopen 14 dagen in een van de volgende gebieden geweest: China...
Lees verder

Geen categorie

Slaap is de basis voor energiek leven

Gemiddeld slaapt een volwassene zo’n 7 à 8 uur per nacht. Niet iedereen heeft 8 uur slaap nodig. Hoeveel slaap jij nodig hebt, hangt van een aantal zaken af zoals: je gezondheid, je leeftijd en je activiteiten overdag. Sommige mensen slapen structureel meer dan 9 uur. Maar ook te veel slaap kan nadelige gevolgen voor de gezondheid hebben. Die zijn bijna vergelijkbaar met te weinig slaap. Bepaal jouw uren per nacht Er is een eenvoudige vuistregel. Voel je je genoeg...
Lees verder

Geen categorie

Geen eigen risico meer bij stoppen-met-rokenprogramma

Vanaf 1 januari 2020 betalen patiënten geen eigen risico meer wanneer ze een stoppen-met-rokenprogramma volgen vanuit de eerstelijnszorg. De zorg (begeleiding door een huisarts of geregistreerde coach, indien nodig in combinatie met nicotinevervangende producten en/of voorgeschreven medicatie) wordt volgend jaar volledig vergoed uit de basisverzekering bij gecontracteerde zorgaanbieders. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport vraagt van 30 december tot eind januari aandacht voor deze maatregel met een campagne. Lees het nieuwsbericht van het Trimbos Instituut voor meer informatie. 
Lees verder

Geen categorie

Nieuwe data patiëntcursussen

In 2020 zijn er patiëntcursussen voor mensen met diabetes mellitus, type 2. Het doel van de patiëntcursussen is dat u alles leert om de eigen ziekte te begrijpen en van daaruit eigen keuzes te maken over hoe ermee om te gaan. Tijdens de cursussen staat uw eigen verhaal centraal. Uw eigen klachten, ervaringen, zorgen en vragen komen allemaal aan bod. Het thema van de patiëntcursus diabetes mellitus type 2 is ‘Hoe ga ik om met diabetes? In de flyer vindt u de...
Lees verder

Geen categorie

Wandel mee in de Hoeksche Waard

Vindt u het leuk om regelmatig met een groep een uurtje langs een groene route te wandelen? Doe dan mee met Gezond Natuur Wandelen. Elke week, het hele jaar door, is er een wandeling in de Hoeksche Waard van een uur. De start is op een vaste plaats en tijd. In de flyer vindt u een overzicht van de plaatsen en tijden. Veel wandelplezier!
Lees verder